І ПРОЛУНАВ ОСТАННІЙ ДЗВІНОК…

2018-05-25

Промайнув іще один навчальний рік. Настала хвилююча мить свята Останнього дзвоника. І для учнів, і для вчителів це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято, яке не можна нічим замінити. Цього дня усі – дорослі і діти – стають трішки іншими. Оберемки квітів, усміхнені обличчя і сльози на очах, щирі напутні слова та вітання – все це свято останнього дзвоника. У передостанні дні весни у школах Михайлівки, як і повсюди в навчальних закладах України, пролунав останній дзвоник.

Для більшої частини учнів це просто оповіщення про прихід шкільних канікул. Майже всі, кому йти в школу в другій, третій і так далі клас, радіють цьому довгоочікуваному дню. Три місяці свободи від строгого розпорядку дня, ранніх пробуджень, підручників і контрольних. На три довгих місяці можна забути про парти, вчителів і зубріння.

Але для деяких закінчення шкільного року пов'язано не тільки з радістю, але і з побоюванням, легким смутком, надіями … Для тих, хто цього року закінчує школу, останній дзвоник є відліком початку найбільшої зміни в житті. Вони начебто і не зовсім дорослі ще, але вже й не діти. Попереду ще море тривоги у вигляді випускних та вступних іспитів.

По-сімейному тепло і водночас урочисто було проведено свято Останнього дзвоника у КЗ «Михайлівська ЗОШ І-ІІ ступенів». Цьогоріч він пролунав для 175 учнів, але по-справжньому останнім став для 18 випускників школи. Веселі першокласники та зажурені випускники - таким запам'ятається свято для школярів. Право відкрити урочисту лінійку було надано директору школи Людмилі Анатоліївні Дудко. Яка привітала усіх присутніх з закінченням навчального року, побажала випускникам удачі на іспитах.
Адміністрація школи підвела підсумок роботи за навчальний рік. Були нагороджені грамотами переможці районних, обласних та Всеукраїнських олімпіад та конкурсів, а також вручені Похвальні листи учням за відмінні успіхи у навчанні.
І ось хвилююча мить… Почесне право Останнього дзвоника надали найкращим учням школи: дев’ятикласниці Пацулі Дар'ї і першокласнику Семініхіну Івану. Він сповістив присутніх про початок чудової пори – літніх канікул та запросив усіх на останній урок!

Свято вдалося! Чудових вам канікул, школярі !

Кiлькiсть переглядiв: 258

Коментарi